Skip to main content
omgeving Brabantse Kempen
Hotel in de natuur
Hotel in de Brabantse Kempen
Brabantse natuur

Hotel in de natuur

Bent u op zoek naar een hotel gelegen in de natuur? Boutique hotel Lytel Blue is gevestigd in het pittoreske Riethoven midden in de Brabantse Kempen, dicht tegen de Belgische grens. Het is de ideale uitvalsbasis om de verschillende natuurgebieden te voet of per fiets te ontdekken, zoals natuurgebied de Cartierheide, de Malpie, de Leenderheide, het Leenderbos of de Plateaux. Van dichte bossen tot aan prachtige hei. Van Eersel tot Valkenswaard. Je kunt het hier allemaal ontdekken!

Ook grenst Boutique hotel Lytel Blue aan verschillende LAW routes. Vele gasten komen voor een lange wandeling naar Boutique hotel Lytel Blue om de Brabantse natuur te ervaren. We bieden een fijn rustpunt. Bij ons kunt u lekker uitrusten na een lange wandeling of fietstocht, waarna u weer vol energie op pad kan.

Bossen & heide

Hotel in natuur Brabant

Brabant zit vol mooie natuurgebieden. Het is een provincie die maar liefst 4 nationale natuurparken telt. Met name de Kempen is een favoriete regio voor velen om te ontdekken. Dit gebied strekt zich uit tot aan de Belgische grens en biedt een diversiteit aan natuur.

De Brabantse Kempen laat je onderdompelen in het groen. Er zijn veel wandelroutes in de de Kempen met een goed wandelknooppunten netwerk. Op het internet zijn veel wandelroutes te vinden. Zowel gemaakt door verenigingen als door fanatieke wandelaars die graag hun ervaringen delen.

Ook op de fiets kunt u de natuur in de Kempen ook goed ontdekken. Tussen de verschillende natuurgebieden vind je kleine dorpjes welke gekenmerkt worden door monumentale langgevelboerderijen. Ook zijn er genoeg horeca gelegenheden om eens een stop te maken voor een lekkere lunch of een kopje koffie.

Kom overnachten en ontdek de natuur van de provincie Brabant!

De kempen

Ontdek de natuur van de Brabantse Kempen

De kempen is een natuurgebied van ongeveer 2000 hectare aan natuur! Het loopt van Eindhoven helemaal naar de Belgische grens, wat zorgt voor een diversiteit aan natuur. Je vindt er verschillende prachtige heides en bossen. 

Elk gebied heeft zo zijn eigen charmes, of dit nu de Cartierheide is, de Malpie of de Plateaux. Het geeft een heerlijke rust om door deze natuur te wandelen of te fietsen. Bij deze gebieden ligt vaak een fijn restaurant om even uit te rusten, waarna u weer vol energie jouw pad kan vervolgen. Als je goed kijkt gedurende een wandeling of fietstocht in de Kempen kun je misschien wel een ree spotten! 

De heides in de Kempen worden vaak gekenmerkt door de prachtige kleuren en uitgestrekte vergezichten. Niet voor niets dat ook veel Nederlandse toeristen hier naar toe trekken!

Altijd dichtbij

Hotel Lytel Blue ligt bij natuurgebied in Brabant 

Er zijn veel natuurgebieden in de omgeving van het hotel. Denk hierbij aan de Groote Heide of de Cartierheide. Maar ook de natuur rond het Dommeldal is de moeite waard.

De Riethovense natuur kan je ook ontdekken met alpaca’s. Hiervoor kan je een kijkje nemen bij onze arrangementen.

Riethoven zelf is al omgeven door prachtige natuur. Ook vanuit het hotel kun je prachtige wandelingen maken in de Riethovense bossen, aangegeven met wandelknooppunten!

Maar vanuit het pittoreske Riethoven waar Boutique hotel Lytel Blue gevestigd is, ben je ook in een mum van tijd in een van de nationale natuurparken of andere natuurgebieden. Aan het einde van de dag kan je heerlijk nagenieten in een van onze hotelkamers.

Ga eropuit!

Bekijk alle leuke arrangementen en boek een kamer!

Ga je eropuit om de Kempen te ontdekken? Kom overnachten in een van onze bijzondere hotelkamers. Deze kamers zijn ook te boeken in combinatie met een van onze arrangementen.