Skip to main content
Wij onderzochten of je al het plastic uit een hotelkamer kan halen
Kom jij het resultaat ervaren?
Een plasticvrije hotelkamer

Plastic, kunnen we nog zonder?

De laatste tien jaar is er meer plastic geproduceerd dan in de hele twintigste eeuw en ongeveer de helft van al het plastic dat geproduceerd wordt, is voor eenmalig gebruik en wordt direct weggegooid.

Plastic kom je niet alleen tegen als verpakkingsmateriaal of gebruiksvoorwerpen. Het is overal: nanoplastics en microplastics kom je tegen in ons voedsel, kraanwater, water uit flesjes en in de lucht die je inademt. Dit komt bijvoorbeeld van microvezels van synthetische kleding of van kleine deeltjes afgesleten autobanden.

Niet alleen de mens, maar ook ruim 1400 diersoorten ondervinden hinder van ons plastic gebruik, omdat ze er verstrikt in raken of het aanzien voor voedsel.

Als hotel willen wij graag ons steentje bijdragen aan een gezonde aarde, zodat de generaties na ons ook nog kunnen genieten van de schoonheid van de natuur, dieren en onze maatschappij. We streven ernaar om als hotel geen negatieve impact achter te laten op de aardbol. Wist je dat ook jij hieraan bijdraagt als je bij ons komt overnachten?

Een van de projecten van Lytel Blue is het onderzoek naar een plasticvrije hotelkamer. Dat heeft geresulteerd in de Special Blue Room.

(Bron: Plastic Soup Foundation)

De plasticvrije

Hotelkamer

Het resultaat van dit onderzoek: de Special Blue Room! Een kamer die je echt moet ervaren. Een plek waar je de tv niet mist, want er valt zoveel te ontdekken. Deze kamer is ontstaan door intensief samenwerkingen op te zoeken met andere partijen. Zo heeft Aqualon van Zutphen een ander airco systeem geplaatst in deze kamer, want een plastice wandunit gaat niet. Home Stock Eindhoven laat in deze kamer zien dat een plasticvrij interieur alles behalve saai is. In tegendeel, het is bijzonder mooi. En wat dacht je van het bed, kussen en dekbed van COCOMAT waar je heerlijk in kunt wegdromen?

Verschillende gingen je voor met een overnachting in deze bijzondere hotelkamer, o.a. Davides en We Are Travellers. 

Ben of ken jij een ontwerper die producten, meubels en/of kunst maakt wat goed aansluit bij deze hotelkamer? We komen graag in contact.

Special Blue Room

    Kom jij het resultaat ervaren?

    Experience a sense of wonder